Tuesday, 3 November 2015

Kenapa proses port in simkad Tone Excel anda gagal

Jika anda ingin mengekalkan no talian di telco lama anda ke dalam simkad Tone Excel tetapi tidak berjaya, anda boleh meminta supaya upline anda yang berpangkat JC, SC & BC untuk semakkan..

ada beberapa kod nombor yang akan di perolehi..
jadi disini saya kongsikan kepada anda senarai Kod-kod Reject dalam proses Port ini dalam blog ini..



Maksud kod-kod reject dlm proses MNP (port in) SP10 – Nombor Kad pengenalan baru salah. Remark/Resolution : Semak butiran kad pengenalan pemilik asal dengan penyedia rangkaian sedia ada ( Donor asal). Betulkan dan Re-submit semula permohonan MNP. SP11 – Nombor Kad pengenalan lama salah. Remark/Resolution : Semak butiran kad pengenalan pemilik asal dengan penyedia rangkaian sedia ada ( Donor asal). Betulkan dan Re-submit semula permohonan MNP. SP12 – Nombor ID polis/tentera salah. Remark/Resolution : Semak butiran Nombor ID Polis/tentera pemilik asal dengan penyedia rangkaian sedia ada ( Donor asal). Betulkan dan Re-submit semula permohonan MNP. SP13 - Nombor Passport salah. Remark/Resolution : Semak butiran Passport pemilik asal dengan penyedia rangkaian sedia ada ( Donor asal). Betulkan dan Re-submit semula permohonan MNP. SP51 - Nombor masih mempunyai kontrak dengan donor asal. Remark/Resolution : Semak dengan penyedia rangkaian sedia ada ( Donor asal)samada nombor tersebut mempunyai kontrak atau tidak. Pemilik asal perlu batalkan kontrak sedia ada. Sekiranya Kontrak sudah di batalkan , Re-submit semula permohonan MNP tersebut. SP52 - Mempunyai akaun tertunggak. Remark/Resolution : Pemilik asal perlu jelaskan pembayaran akaun yang tertunggak dengan Penyedia rangkaian sedia ada ( Donor asal). Jika Boleh, lebihkan pembayaran bil. Sekiranya akaun telah dibersihkan dari tunggakan, Sila Re-submit semula Permohonan MNP. SP54 - Nombor yg hendak di MNP bukan dari donor yg di daftar. Remark/Resolution : Pemilik asal perlu semak dengan rangkaian sedia ada ( donor asal) samada nombor tersebut adalah betul dari rangkaian yg di daftarkan. Setelah mendapat pengesahan, Sila Re-submit semula permohonan MNP tersebut. SP55 - Nombor telah tiada perkhidmatan. Remark/Resolution : Pemilik asal perlu pastikan nombor masih aktif dan sah sebelum membuat permohonan utk MNP. Sekiranya nombor telah tiada perkhidmatan, nombor tersebut tidak boleh digunakan lagi. SP56 - Nombor tersebut iaitu Pemegang Akaun Utama ( Principal Line) mempunyai talian tambahan di bawahnya ( Supplementary Line). Remark/Resolution : Pemegang Akaun Utama mesti pergi ke Penyedia Rangkaian sedia ada (Donor Asal) utk tamatkan talian tambahan dan salah satu nombor dari talian tambahan tadi perlu mendaftar semula utk menjadi Pemegang Akaun utama (Principal Line). Setelah proses berjaya, Permohonan MNP utk nombor tadi boleh di re-submit semula SP57 – Talian tambahan( Supplementary Line) mempunyai Pemegang akaun utama ( Principal Line) yang perlu di alihkan Remark/Resolution Pemegang talian tambahan perlu mendaftar semula sebagai pemegang akaun utama. sebaik sahaja proses ini selesai, maka mereka boleh meneruskan untuk meminta mengalihkan nombor tersebut. SP58 – sebahagian atau semua nombor bukan kepunyaan pelanggan atau syarikat utama. Remark/Resolution : Pengguna Talian tambahan (Supplementary Line) perlu mendaftar semula sebagai pengguna Utama ( Principal subscriber) atau sebagai Pengguna individu.sebaik sahaja proses ini selesai, maka mereka boleh meneruskan untuk meminta mengalihkan nombor tersebut SP59 – Melebihi had Kredit. Remark/Resolution : memastikan penggunaan perkhidmatan yang sedia ada tidak melebihi had kredit yang ditetapkan oleh operator rangkaian semasa. SP61 - nombor pelanggan dicabut sementara ( Disconnected) – samada secara tidak sukarela dan sukarela. Remark/Resolution : Tanya pelanggan untuk menyemak status talian / Nombor mereka dengan penyedia perkhidmatan semasa. Memastikan nombor masih aktif / dihubungkan dengan pembekal rangkaian semasa sebelum permintaan untuk mengalihkan nombor tersebut.

ikhlas,
broFami Samuni
Servis Center Kundang (Sg. Buloh )
013-5951358
 IDP : 373089 / 591520

Wednesday, 29 July 2015

Senarai website rujukkan untuk pengguna simkad Tone Excel

Apabila anda menyertai bisnes simkad tone excel ni.. perkara yang paling utama sebelum anda mula menaja dan mendapatkan komisen yang lumayan adalah dapatkan ilmu..

di mana nak dapatkan ilmu-ilmu ini.. ?

saya akan senaraikan beberapa buah laman web yang patut anda jadikan sebagai rujukan & sekali gus boleh di gunakan untuk dalam aktivi promosi anda secara online ..


1. Laman web Official dari Syarikat Tone Excel  www.ToneExcel.com

ini adalah website rasmi dari syarikat Tone Group utk tone excel, segala maklumat dan pengumuman terkini akan di paparkan di dalam laman web ini.. lihat gambar di atas saya amik ketika musim hari raya, gambar header pun akan bertukar-tukar mengikut musim dan keadaan. comel kan ? hehe :-D  

2. Website replika dari sifu Mazelan Abas sila klik sini

http://toneexcel.biz/591520
website ini boleh di guna kan secara PERCUMA untuk semua ahli Tone Excel tidak kira anda dari rangkaian mana sekali pun.


3. Website ( minisite ) replika dari Branch Center Razif Yusof - Bisnestoneexcel dot asia
klik sini utk lihat
website ini khas untuk ahli rangkaian tuan Razif Yusof sahaja, saya adalah downline di bawah sifu Razif Yusof, jika anda sertai saya, anda juga akan terima web seperti ini .. 


4. Website replika dari Sistem Online Marketing ( SOM ) klik sini untuk masuk
click here to enter

dengan menggunakan SOM anda akan di ajar bagaimana menggumpul list dan lakukan pemasaran email secara PERCUMA subscribe dulu di sini -> http://formulabrofami.cf  dan download Ebook di sana.

p/s: Anda dah sertai Tone excel nak tahu apa itu SOM ..? klik disini


5. webiste belajar cara promosi Tone Excel menggunakan teknik online di Fesbuk  klik masuk sini
click Here to Enter


6. Squeeze page dari sifu Mazelan Abas - WOWHEBAT
click here now

ini lah antara website yang saya sendiri gunakan untuk mempromosikan bisnes tone excel ini kepada semua prospek di internet..


anda juga akan dapat kesemua website replika di atas setelah anda sertai kami dalam perniagaan yang sangat hebat ini.. ( bila sebut web replika bermaksud nama anda akan tertera pada web tersebut seolah-olah ia memang milik anda )



sebelum anda buat keputusan untuk sertai dan jalankan bisnes tone excel ni, saya sarankan anda lihat dan baca mana-mana website di atas.. insyaallah anda akan faham dan akan nampak lebih jelas lagi betapa Hebat dan seronoknya bisnes yang cukup sempoi ini.. 



Jika anda sudah bersedia untuk menjadi Usahawan Telekomunikasi
simkad Magic Tone Excel hubungi saya terus. jangan berlengah lagi.. semakin lama anda bertangguh
semakin lambat wang yang banyak untuk masuk ke dalam akaun Bank anda..


Call / SMS saya sekarang !!
ada Bonus Terbaik dari saya untuk anda

ikhlas,
broFami Samuni
Servis Center Kundang
013-5951358
 IDP : 373089 / 591520

Tuesday, 21 July 2015

8 Skrip Closing Jika prospek anda menolak untuk join


Jika anda pernah lakukan table talk untuk dapatkan ahli join bisnes Tone Excel ni, mesti pernah terima banyak penolakkan dari mereka, bermacam-macam alasan di berikan untuk tidak mahu sertai anda.

di bawah ini saya akan kongsikan kepada anda 8 skrip yang boleh digunakan ketika anda sedang cuba closing mereka untuk join bisnes Tone Excel ini :


Thursday, 2 July 2015

Wednesday, 17 June 2015

FREE 1GB Data setiap minggu

topup RM30 FREE 1GB


Pada minggu lepas kami semua pengguna & usahawan Tone Excel telah di kejutkan dengan 1 berita tergempar..

di mana setiap kali anda melakukan Tambah nilai kredit sebanyak Rm30 dalam 1 resit, anda secara Automatik

Sunday, 24 May 2015

Jom berkenalan dengan Cik SOM

Adakah anda mempromosikan bisnes Simkad Tone Excel ini secara online ..?

jika Ya jawapan anda, bagus.. cuma saya nak tahu anda menggunakan medium apa untuk promosikan bisnes Simkad Tone Excel ini di dunia Online ..?

adakah cuma menggunakan Facebook sahaja semata-mata ..?

Sunday, 29 March 2015

Info PERCUMA rahsia Pasif Income

Ingin Tahu bagaimana saya buat duit Pasif Income dengan menggunakan Handphone ..? sila masukkan maklumat di dalam borang di bawah ..
Name
Email
No Whatsapp Anda
Email Marketing by TrafficWave.net

Monday, 12 January 2015

Saya Ketua geng simkad magic

Untun berjaya dalam bisnes networking ini kita mesti bergerak dalam kumpulan jangan buat sorang-sorang.. bukan tak boleh cuma takut nanti anda akan hanyut dan terkapai-kapai dan terus gagal untuk mencapai apa yang anda impikan sebelum anda sertai perniagaan ini.

If you want Go Fast Go Alone, If you want to Go FAST, FAR & BIG .. Let's GO Together

Jadi, untuk membantu anda yang telah atau bakal sertai kami dalam perniagaan bisnes simkad Tone Excel ini saya dan tuan Sabree Hussin telah bergabung untuk menubuhkan 1 group yg berdaftar di bawah rangkaian kami dengan nama " Geng Simkad Magic "


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...